Café Klinten

Förra söndagen gick jag frivilligt upp klockan 06:00 för att stå 12 timmar och dela ut röstsedlar. Igår gick jag upp något tidigare för att åka till Hässleholm och stå i ett café mellan 10 och 16. Skulle vara på plats redan 08:00. DM i boccia ägde rum och Klinten stod som arrangör även i år. Rasmus, Dennis och jag fixade kaffe, bredde mackor och sålde som värsta kungarna. Varför var just vi där? Jo för Klinten har lovat oss att eventuell förtjänst ska gå till oss i innebandy. Om inte det motiverade oss att sälja vet jag inte vad som skulle vara bättre.

Dagen började i smått kaos. Vi(jag och Rasmus) skulle bli upphämtade på stationen vid 07:45.  Lite problem med bilar gjorde att det blev lite försenat. Jag trodde att det skulle starta kl 08:00 så när klockan slog 8 och vi fortfarande satt kvar på stationen höjdes min puls ganska mycket. Men det löste sig då jag fick reda på att det inte skulle starta förrens 10:00. Efter lite nybörjarmisstag i cafét kom vi ganska snart ikapp med kaffe och mackor. Vi var ett grymt team. Vi sålde slut på i princip allting mot slutet så allt räckte utan att som sagt det blev för mycket över. När det var dags för spelarna att lämna hallen var det en hel del som kom fram och berättade hur bra arrangemanget hade varit. En sådan enkel sak som att få gurka och/eller paprika på sina mackor var man tydligen inte bortskämd med på andra tävlingar för att citera en deltagare. Dagen bara flög iväg tycker jag. Mycket trevliga spelare och andra som hjälpte till runt tävlingen som gjorde jobbet i fiket mycket lätt och roligt.

När jag skriver detta har flera timmar gått från det att jag började skriva. Massor av text har gått förlorad på grund av min internetuppkoppling som inte ville som jag och nu orkar jag inte skriva om allt som jag skrev då som inte ville sparas.

Kommer det att gå bättre imorgon

The truth is out thereTysta ner eller bemöta?

Det är den stora frågan som många har på sina läppar och det handlar naturligtvis om Sverigedemokraterna. En annan sak som flitig diskuteras( i media i alla fall) är om det krävs nyval eller inte. Som vanligt ser jag två sidor av mynten som heter: Nyval?. En minoritetsregering som det just nu pekar på att det blir/är har det varit i många år i Sverige. Majoritetsregering är faktiskt väldigt ovanligt i Sverige. Under endast 4 mandatperioder (16 år) sedan 1971 har vi haft majoritetsregering både under borgerligt som socialistiskt styre. Så varför pratas det om nyval nu? Min teori är att Sverigedemokraterna fick hela 5,7% i riksdagsvalet vilket motsvarar 20 mandat(stolar) i riksdagen. Ska man utlysa nyval på grund av att vi fått en främlingsfientligt parti i riksdagen? Är det verkligen demokrati?

Sverigedemokraterna tycks gilla en omvänd version av leken hela havet stormar för de skapar tomma stolar runt om i landet. SD är det parti som har mest avhoppare och det senaste måste ju vara det absolut mest komiska jag nånsin läst om SD tror jag. En ledamot i Gällivare hoppar av SD då han läst partiprogrammet(bättre sent än aldrig). Enligt honom själv var beslutet att ställa upp för SD citat: inte helt genomtänkt(No shit Sherlock). Jag kan ju tycka att det känns ganska självklart att läsa igenom partiprogrammet för de parti man tänkt företräda INNAN man blir inkryssad i kommunfullmäktige. Men jag kanske ställer för höga krav?

En annan skön lirare som företräder SD måste ju vara Levi Klausen.

Nu över till något mycket bättre. Att jag röstade på Socialdemokraterna förvånar väl ingen. Något jag dock gjorde för första gången var att personrösta i samtliga tre nivåer. På kommunalnivå kryssade jag Kristina Lindbåge. På landstingsnivå kryssade jag Ulrika Tollgren och på riksdagsnivå kryssade jag Qazim Hasanaj.

På tal om Ullrika Tollgren och val så hände några roliga saker på valvakan utav rena slumpen, eller är det slumpen? Redan på parkeringen utanför restaurang La Veni där valvakan ägde rum träffade jag Therese Sturesson Suran. Henne träffade jag för första gången också mer eller mindre av en slump när hon besökte valstugan med sin lilla bebis och hennes man Robert Suran. Jag hörde Unga sossar nämnas och där började vår kontakt. Min första kontakt med unga sossar hade jag genom Kristina Lindbåge och vem är det jag sätter mig bredvid på valvakan utan att först förstå att det var hon. Mitt emot mig satt ett äldre par som jag hade en mycket trevlig konversation med. Det visade sig att de var föräldrar till Ullrika Tollgren som jag kryssade på i landstingsvalet. Jag tyckte hur som helst att det var lite roligt.

Kommer det bli nyval eller extraval om vi ska vara politiskt korrekta?

Kommer SD få fler eller färre röster?

Kommer nåt av blocken få majoritet?

The truth is out there...

Is i magen

Är så fruktansvärt ledsen över valet, vet faktiskt inte vad som svider mest, att inget utav blocken fick majoritet eller att SD kom in i riksdagen. På TV idag har de olika partiordförandena och språkrören blivit pressade om hur det ska bli nu med olika samarbete som kan bli aktuella. Själv väljer jag att ha lite is i magen och inte spekulera allt för mycket.

Valdagen började för mig kl 08:00 utanför Helgedalskolan där jag delade ut röstsedlar. Större delen av dagen var jag ensam. Trodde faktiskt att representanter från de olika partierna skulle stå utanför vallokalerna men jag hade endast sällskap av en representant från moderaterna under vissa delar av dagen. En mycket trevlig kille som liksom jag är ganska ny som aktiv inom politiken. Det var en mycket trevlig upplevelse att träffa väljare. De flesta mycket trevliga men att jag blev kallad kommunist vet jag inte om jag ska skratta åt eller inte. För upplysnings skull så ska jag säga att jag stod där med en jacka med den fina röda rosen på. Jag fick också besvara frågan varför jag inte trodde på individen utan mer på kollektivet? Jag blev först ganska ställd av frågan för att jag inte visste riktigt hur han menade. Men efter ett par sekunders tänkande tolkade jag frågan som att han utgick från att alliansen med bland annat tidigare betyg, en skola med mer strikta regler och skattelättnader gör det lättare för individer att utvecklas till skillnad på de rödgröna som vill att alla ska vara med att bidraga till samhällets uppbyggnad (skola, vård och omsorg): Jag måste ge honom ett rätt, alliansen tänker mer individuellt och vi rödgröna mer kollektivt. Men vilka individer är det som alliansen tänker på? Med 100.000 fler arbetslösa, en hel massa (sjuka) människor utförsäkrade och enligt prognosen ökar den siffran ytterligare med 30.000 personer nu när alliansen ser ut att få förtroende fyra år till.

Det ska löna sig att arbeta har varit alliansen stora paroll och det har man ju lyckats med. De som arbetar för allt från ett par hundra till gud vet hur mycket extra i månaden för de som jobbar. Notera det som alltså redan idag har ett jobb. Det gör nog att arbetaren känner för att sluta tidigare och gå i pension eller hur? Eller kan det vara så att han/hon stannar kvar längre i arbetslivet? jag tror på det sistnämnda och hur det skapar fler jobb har jag svårt att se. Eller jo vänta, ingen har väl missat historien om Annica som blivit en världsnyhet. Hon ska tydligen jobba. Såg ett inlägg från facebook av en vän jag ska låta vara anonym vars bekant är kopplad till syrgas 27/7 som nu AF tyckte kunde söka ett stillasittande jobb. Kanske sant MEN vart kan man garantera säkerheten för denna person om något skulle hända? Ska kollegorna utbildas i den hjälp som personen kanske kan komma att behöva som kan betyda skillnaden på liv och död? Vart drar man gränsen för vikten av att jobba kontra vikten av ett värdigt liv? Går det ens att jämföra då det ena handlar om pengar och det andra om..ja liv.

Åter till mannen som frågade mig om kollektiv kontra individ. I ett kollektiv måste inte alls individen stå tillbaka för kollektivets utveckling. Det går inte ens ihop. För att ett kollektiv ska fungera måste individerna i kollektivet ta ansvar och utvecklas som just individer. I ett individuellt samhälle kan den starka gå framåt och den "svagare" lämnas därhän. Individen är inte beroende av någon annan. Individen klarar sig alltid. Ett klasssamhälle med A- respektive B-människor växer fram. Men ett samhälle där vi tar hänsyn och ansvar för alla i samhället oavsett sexuell läggning, hudfärg, kön. Om man är VD eller uteliggare, snickare, banktjänsteman eller vad man nu än har för bakgrund och framtidsplaner så är alla viktiga i ett samhälle och för dess överlevnad.
Det finns väl ingen som läst hela detta inlägg? Om du nu gjort det skulle jag verkligen bli tacksam om du skickade en kommentar till mig här på bloggen.

Jag berättade om i början hur valdagen började 08:00 på helgedalskolan. Gick ifrån Helgedalskolan 12 timmar senare för att deltaga på S-valvakan på Sommarlust. Där träffade jag äntligen delar av unga sossar och en mycket efterlängtad portion pytti panna intogs ganska glupskt då jag inte ätit på hela dagen. Strax efter midnatt lämnade jag valvakan och somnade som en stock direkt när jag kommit hem då dagen började 06:00. Jag lämnar dagen blogg med orden: Kampen för ett rättvist samhälle där ALLA har en självklar plats har börjat på nytt. Kommer vi att nå dit om 4 år? Kommer mitt namn att finnas på en lista till kommunvalet?

The truth is out there.Räddaren i nöden

Igår bestämde jag mig för att gå ut på banken. Tydligen hade ALLA mellan 18-20 i hela skåne bestämt sig för samma sak. Med andra ord det var väldigt trångt. Tyvärr gick jag ut med samma magkänsla som jag upplevt tidigare när jag varit på väg hem, same shit different people. Så egentligen var förutsättningarna för att denna kväll skulle bli bra ganska små. Tur att jag är väldigt lätt att glädja, för andra väldigt små saker kan få mig väldigt lycklig. Hann knappt ta av mig jackan innan jag fick ögonkontakt med två tjejer, förvisso WAY WAY WAY out of my league men då jag helt gett upp hoppet om att hitta nån att dela mitt liv med kan jag umgås med andra mycket mer avslappnat. Dessa två tjejer var från Olofström och var på banken för första gången. Hoppas verkligen ni hade roligt och att ni återkommer.

Den största anledningen till att jag bestämde mig för att gå ut var att en ny bekantskap som jag gjort nu under den tid jag spenderat vid valstugorna skulle dit. För att återknyta kort till att jag är lätt att glädja så gjorde en kram och/eller EN dans med henne och hennes kompisar hela kvällen meningsfull att ta sig ut.

Undrar hur jag uppfattas som person i vissa lägen? Ta tex igår på väg ut från dansgolvet och ut på uteserveringen. Det är 20 meter kanske. På denna sträcka fick jag 3, 4, 5 kramar minns faktiskt inte exakt. Vad ger det för signaler till en person som träffar mig för första gången? Att jag är en player? Att jag är en festprisse eller att jag är en omtyckt person? Ska jag egentligen bry mig om vad andra personer tycker om mig? Speciellt på ett uteställe där alla mer eller mindre spelar en roll mest på grund av alkoholintag.

Det blev lite av en kethupeffekt direkt på banken, träffade som jag sa de två tjejerna från Olofström nästan innan jag tagit av mig jackan och inom en minut kom en mycket glad och sprallig Elin framhoppandes(dansandes) med hennes kompis tätt bakom och sekunderna efter kom Maria in på banken och fram till mig. Jag vet att jag inte borde men jag kan inte hjälpa att jag skulle vilja hoppa in i huvudet på de två tjejerna från Olofström och se vad de tyckte och tänkte om mig just då. Behöver väl knappast tala om att jag inte språkade mer med dem efter att vi förvisso tagit en cigg tillsammans. Eller för den delen hoppa in i Elins huvud och vad hon tänkte i denna situation. Men nu går inte det och gårdagskvällen är förbi. Det blev en tidig hemgång, mest på grund av att det var så mycket folk och något sa mig att om jag stannat hade min panikångest utlösts och det hade verkligen blivit en katastrofkväll. Frånsett alldeles för lite dans så var det en bra kväll nu när jag fått tid att reflektera lite. Det är bra att skriva av sig lite. Okej jag har ingen att dela min vardag med, vänner såklart men ja ni förstår vad jag menar. Men jag är en väldigt omtyckt person, snäll och omtänksam. Tyvärr har jag en väldigt dålig självkänsla när det väl gäller. Jag vet att jag är en omtyckt och snäll person så min självkänsla har förbättrats under de senaste åren. Jag har många vänner men att skriva och tycka att det finns tjejer som är way out of my league är ju att nedvärdera sig själv väldigt mycket. Egentligen är det värre än så, när det gäller tjejer överhuvudtaget så backar jag både fysiskt och psykiskt för andra som visar intresse för dem.

Bengt "Daniel" Dahlqvist var på banken igår. Han delar verkligen staden i två olika läger, en del som absolut inte tål honom och andra(där jag själv ingår) som tycker att han är riktigt bra. Han såg dock väldigt stressad och bekymrad ut när han skulle installera sin utrustning på bankens musikanläggning. Det visade sig att han hade lite tekniska problem med sin dator som faktiskt jag lyckades att lösa. Så nu som inte tycker om honom får gnälla på mig för att han spelade igår och ni andra som gillar honom får väl tacka mig:-)Denna låten har faktiskt en väldigt intressant bakgrundshistoria till hur den kom till. Texten skrevs av Jerome Solon Felder (Doc Pomus) som hade Polio och använde sig av kryckor, ibland även rullstol. Han var gift med en skådespelerska och dansös. Embriot till texten skrev han ner på en servett sittandes vid ett bord på en fest medans hans fru var uppe på dansgolvet och dansade med andra män. Detta gjorde Doc Pomus ingenting då han själv var oförmögen att dansa och ville att hans fru skulle få dansa och ha roligt tills de gemensamt gick hem.

Nu är det bara timmar kvar tills vi vet vilka som ska styra Sverige de nästa 4 åren. Ska dela ut valsedlar utanför helgedalskolan imorgon. Sedan bär det av till valvakan. Trots att jag endast varit medlem i Socialdemokraterna i några dagar har det verkligen varit en kethupeffekt där också (fast en mer positivt laddad sådan) Har varit i valboden nästan varje dag. Har mest hänvisat till mina kollegor som kan mycket mer än jag. Men en och annan fråga har jag svarat på. Har mest glidit runt som en reklampelare klädd i pins och nu de sista dagarna i en röd mycket fin jacka.

Kommer jag nånsin förstå mig på de sociala koder som finns på uteställen? Kommer jag nånsin se mig som lika värd som alla andra på riktigt? Kommer Sverige rösta så vi får en förändring i Sverige?

the truth is out thereI wanna f*ck on the table...


Kaffe med dopp, trevligt sällskap och politik

Idag fortsatte jag min tradition av att besöka valstugorna. Idag fastnade jag helt och hållet vid miljöpartiets valstuga. Över en kopp kaffe med dopp diskuterade vi allt mellan himmel och jord. Diskutera förresten? Idag intog jag mer den lyssnande rollen. En av de kvinnor som företräder miljöpartiet är otroligt intressant att lyssna på. Samtalet var inte så mycket om just miljöpartiet utan kretsande faktiskt mer om deras valstugegrannar Sverigedemokraterna. Som vanligt var det stundtals väldigt livligt runt denna stuga varav flertalet är väljare som absolut inte sympatiserar med detta partiets åsikter. Så även idag men idag skiljde sig lite från de andra dagarna. De andra dagarna när tex Chang frick och/eller Niclas Nilsson finns på plats så erbjuds besökarna att diskutera åsikterna som sverigdemokraterna står för. Idag bestod valstugan av äldre herrar som uppenbarligen satt där för att...ja du kära läsare jag har ingen aning faktiskt för dem kunde verkligen ingenting, hänvisade till hemsidan och var inte alls öppna för att diskutera. Kommentarer som "det är redan kört och "vi kommer inte ha något att säga till om" kom från dessa muntergökar(sarkasm) till herrar. Hur man kan säga sådana saker är för mig en stor gåta med siffror som visar klart över 4% i flertalet undersökningar under de senaste dagarna. Men mer fördomsfulla människor får man nog leta efter. Det va ju bara "barn" som ville prata om deras politik på ett väldigt lugnt och respektfullt vis(gymnasieåldern skulle jag tippa på). Trots det väldigt nonchalanta bemötandet från SD önskade "barnen" herrarna en trevlig dag och lycka till i valet. Att de hänvisade till hemsidan tycker jag är fruktansvärt oprofessionellt och måste skada mer än det gör nytta. Kan eller vill ingen bemöda sig att försvara sina åsikter så stäng valstugan och sätt upp en hänvisning till hemsidan för det var vad besökarna fick ut av ett besök nu i eftermiddag. Trodde att det krävdes lite insyn i vad partiet man företräder står för för att vara i en valstuga, även om det handlar om SD. Självklart kan man inte ha ALLA frågor aktuella i minnet och svara direkt på men att mötas av sura griniga gubbar som uppenbarligen inte vet ens vad de själva tycker och tänker är bara så pinsamt.SD pratar ju varmt om hur hemsk invandringen är och framför allt massinvandringen. Idag fick jag en mycket intressant folder i min hand om just denna massinvandring. Av de som söker asyl i Norden får 58% stanna som söker asyl i Danmark, Finland 39%, Norge 34% och i Sverige fick hela 27% stanna. Siffrorna är från 2009 och då sökte 24 194 personer asyl i Sverige. 18 517 av dessa var hemvändande svenskar som bott utomlands mer än fyra år och måste alltså söka permanent uppehållstillstånd (Något jag inte hade en aning om att man måste göra).

Enligt SD kommer ju hotet som kallas moské ta över hela Sverige(hur nu en byggnad kan vara ett hot?) I Sverige finns 10 moskéer(räknat även med ej fullskaliga) och 3 400 kyrkor(Svenska kyrkan). Inte heller detta ser jag som speciellt hotfullt. Ett annat hot som SD kör med är islamisering. För att ens veta att islamisering är ett hot så måste man folkbokföra människor och kategorisera dem som muslimer för att kunna få en siffra. Detta är förbjudet sedan 1930 i Sverige så hur SD vet att det finns en(hotande) islamisering i Sverige har jag ingen aning om. Ägnar det sig åt kriminella handlingar eller kör de på magkänsla?

Problemet är inte de som invandrar, det är den integrationspolitik som Sverige fört under (för) många år. Lösningen är inte assimilation. Lösningen heter integration. Valet ligger i dina händer den 19 september. Jag har gjort mitt val.

Har du?

The truth is out there...

Hej! Du har blivit tjock...

Igår kväll började det suga lite i öltarmen. Något det inte gjort på ganska länge nu. Men samtidigt som det sög i festtarmen så pockade förståndet på och sa med all önskvärd tydlighet att "Johan du veeet hur du mår och känner dig dagen efter". Det beror inte på intagande av alkohol utan de så kallade hjärnspökena som gör sig påminda. Jag tänkte dock ta tjuren vid hornen och tillsammans med Kungen entrade jag Banken vid 23:30(okej kungen jag vet att det inte va exakt så men detta lät bättre):-D. Det var inte alls mycket folk och jag tänkte direkt att detta blir en tidig och halvt misslyckad utekväll. En gnista hopp tändes då jag såg Emelie som jag inte träffat på mycket länge. Hon var ute med sin goda vän Madde, en mycket trevlig tjej måste jag säga. Blev lite allsång och prat om allt mellan himmel och jord.Efter att ha börjat kvällen på uteserveringen drog jag mig sedan inåt och upptäckte till min glädje att det var ganska mycket folk. Lite enligt vakterna men lagom tyckte jag. Med andra ord gick det att ta sig fram utan att behöva göra en rokard med alla bankengäster. Anledningen till att jag först fick känslan av att gå ut var att jag såg att Yellow Mike skulle spela på banken.


Okej detta klipp är absolut inte det bästa. Men en större entertainer med endast sin röst och en gitarr som hjälp har jag inte varit med om. Han får verkligen stämningen på banken att vara på topp.
Denna kväll påmindes jag också av att jag har blivit tjock, men det skulle tydligen vara en komplimang. Hade en kille sagt så till en tjej hade han fått en pungspark. Men då detta tydligen va menat som en komplimang stärktes min självkänsla så till den milda grad att jag kom hem med ett telefonnummer rikare i min mobil. Återstår att se om man kanske träffas nån mer gång eller om det blir som vanligt. Nej fan, jag är snygg och jävligt trevlig så det är hennes förlust om hon inte håller kontakten. Men det gäller att ha is i magen och inte hoppas för mycket och/eller tänka på det för mycket....Jo tjena Sherlock det är jag ju bra på:-P Varje tjej som är singel och söker partner borde ha en "gör så här för att fånga mitt hjärta"-manual runt halsen för att göra det lättare för oss taffliga killar så vi kanske kan göra rätt nån gång. Jag ska ju slå mig in i politiken hade jag tänkt och det får bli min första motion. Motionen "Nyckeln till mitt hjärta"-manual. Vad som händer vet ingen.

The truth is out there...


Rullstolsinnebandy landskamp Tjeckien - Sverige

Vet inte om jag lagt upp denna länk tidigare. Det kan vara favorit i repris. Hur som helst, mycket nöje!

http://www.net-tv.cz/268-Ceska-republika-svedsko

Med facit i handen

Är det lätt att säga sina åsikter. Att vara efterklok är ingen konst och det tänkte jag vara just nu.

Men jag ska börja med att jag nu äntligen har fått tummen ur röven och blivit medlem i socialdemokraterna, även i SSU. Är för gammal för SSU men nåt kan man säkert göra, att stödja det jag kan tycker jag är en självklarhet. Att engagera sig i politik tar en massa tid. Men det har jag väldigt gott om. Just för tillfället har jag ju inget jobb eller praktik så det är bara hemtjänsten som är min fasta vardagsrutin.

Nu till min åsikt med facit i handen. Igår spelade KDFF hemma mot JITEX en match med många ansikten. först och främst var det första matchen på väldigt länge som inte Matte va på plats. Han har ju fått jobb(den lilla grisen) i Växjö och flyttat dit så det kändes ganska ensamt att inte ha någon att prata med. Okej ca 600 personer till som va på plats men ni förstår vad jag menar. KDFF med inte mindre än 8 raka förluster före gårdagen match skulle bara vinna denna matchen. Fast det är som ni vet lite lättare sagt än gjort. Efter 32 minuters spel stod det 0-3 och målvakten Sandra Wahldén byttes ut mot den allsvenska debuterade Hanna Persson-91 (mer om det lite senare). Trots detta rejäla bakslag tyckte jag inte tjejerna hängde med huvudena allt för mycket. Inte heller vi i publiken svek, stämningen tyckte jag var förvånansvärt hög. Jag har hur som helst nog aldrig trummat så mycket som jag gjorde denna matchen. Hoppas att detta spred sig i laget på något vis så tjejerna kände mitt och publikens stöd. Hur som helst så tändes en liten gnista hopp när Kirsty Yallop i anfallet efter målvaktsbytet reducerade till 1-3. Det som absolut inte får hända i detta läget hände naturligtvis, i matchminut 41 gjorde Malin Fors 1-4 som också blev halvtidsresultatet. Ska inte neka till att tankarna var på en total utklassning. Att med en orutinerad tjej i mål och utespelare med en rejäl törn på självförtroendet och självkänslan så skulle detta bli en väldigt pinsam historia.

Ibland gillar jag verkligen att ha fel. KDFF kommer ut som ett helt nytt lag(ja ni har hört det förut). Vilket visas tydligt av de magiska tre minutrar mellan matchminut 54-57. De börjar med att ingen mindre än lagkaptenen själv(vem annars) visar vägen med sitt 2-4 mål som följdes upp av Mia Carlssons 3-4. Tyvärr kom inte KDFF närmare än så och matchen slutade 3-4. Efter upprycket i andra halvlek tror jag ingen säger emot att KDFF var väl värda en poäng i denna match. Om inte annat för Hanna Persson som minst sagt briljerade i mål. En helt lysande insatts med några helt öppna lägen som stoppades effektivt. Utan henne skulle siffrorna verkligen inte vara så jämna och utan den assisterande domaren Tess Pettersson så skulle kanske 3 poäng också vara säkrade. Det var flertalet offside avblåsningar som var helt felaktiga. Något som till och med den assisterande domaren på andra sidan(den sidan jag satt på) höll med om men var naturligtvis tvungen att lugna ner Betas humör en aning. Hennes spark på en vattenflaska var dock väldigt befogad. Tess Pettersson hade inte sin bästa dag på jobbet för att uttrycka sig milt. Hon var vid flertalet tillfällen i linje med backlinjen och kunde omöjligt avgöra om det var offside eller inte. Tur att vi hade en sån klippa i målet som Hanna Persson. Men varför byttes hon in? Det är inte så värst vanligt att man byter ut en målvakt i fotboll för att målvakten har en dålig dag, visst det händer men väldigt sällan. Bytet hade nog mer att göra med en skada som Sandra fick(eller hade hon den från början) i ena låret. Hon satt dock kraftigt bandagerad om ena låret på bänken. Det ser oftast mer illa ut än det är för att det rätt så ofta handlar om en försiktighetsåtgärd. Att något var fel från första början var det ingen tvekan om. Sandras utsparkar var inte så kraftfulla som det brukar vara och vid flertalet av dessa utsparkar ursäktade hon sig kraftigt till sina lagkamrater.

Min teori är att Sandra var småskadad redan från början men man valde henne framför en oerfaren målvakt. Nu till min efterkloka tanke. Man har förlorat 8 raka matcher(nu 9). Varför inte testa något nytt, varför inte skaka om i laget lite grann? Sandras sätt att styra laget kan ingen jämföra sig med. Där är hon överlägsen och inte har hon gjort en dålig insats under säsongen. Men att sätta in en halvskadad målvakt och riskera att hon blir än mer skadad nu när KDFF har en andremålvakt och slipper sätta in en mittback i mål tycker jag är väldigt underligt. I skrivande stund vet jag inte hur skadad Sandra är men att något var fel redan från start var för mig uppenbart. Nu är det som sagt lätt att vara efterklok med tanke på den strålande insats Hanna gjorde. Men tänk efter, att sätta in en helt oerfaren målvakt för att testa henne ser jag inte alls som fel, framför allt inte om Sandra hade känningar av en skada i sitt ena lår. Om det hade ändrat matchbilden är en högst hypotetisk fråga men att låta Sandra vila hade nog inte varit fel. Hade det stått 0-3 hur som helst så hade kanske Sandra satts in då och alltså haft 30 minuters mindre speltid. Hannas Debut hade varit väldigt illa men jag tror att stödet inom laget hade gjort att hon snabbt glömt det. Nu fick Hanna hoppa in oplanerat. Hade hon fått reda på att hon skulle stå från början så hade hon varit mer förberedd, frågan är bara om det skulle vara positivt eller negativt.

Allra sist vill jag ställa en fråga till alla damfotbollsintresserade i Kristianstad. Ta en titt på detta klipp, speciellt en minut in i klippet. Kan inte det skapas en lika bra stämning för våra tjejer i KDFF. Jag vill mycket gärna men jag kan inte skapa detta ensam. Är det verkligen ingen som vill vara med och skapa en underbar fotbolls/läktarkultur här i Kristianstad?


The truth is out there

Moderaternas godis smakar urk

Inte bara deras synsätt är enligt mig mycket illa. De delar ut karamellaskar vars innehåll också smakar urk.

Jag är verkligen värdelös på att blogga. Det är rätt mycket som hänt sedan sist. Tex har jag haft den första innebandyträningen efter sommaruppehållet. Det hade jag haft redan innan förra inlägget men då skrev jag uppenbarligen inte om det. Stor hall, tror den håller fullsize mått. Hur som helst betydligt större än den skrubb vi fått träna i hittills. Så jag skyller på hallens storlek för min ansträngda andning som jag ganska snabbt fick(för det kan väl inte vara att det varit ett långt uppehåll nu över sommaren?).

Valstugorna har slagit upp sina portar också. Som den politikernörd jag är så har jag införskaffat mig material från alla partier som finns på plats utanför Domus.

I onsdags gick eftermiddagen och kvällen i Kristdemokraternas tecken. David Lega, riksdagskandidat från Göteborg, var i stan och hade ett torgmöte på lilla torg och efter det en föreläsning om det han brukar föreläsa om, alltså inte en föreläsning som i första hand är politisk utan mer generell. Jag vet inte hur många gånger jag hört denna föreläsning men jag blir lika rörd och berörd varje gång. Hans synsätt på tillgänglighet och vad som är kränkande och inte delar jag inte fullt ut. Ur hans perspektiv förstår jag absolut hans sätt att se på det och det är just det som jag anser genomsyrar hela högerpolitiken. Man står sig själv närmast, självklart är det så. Man ser saker på sitt sätt och man känner saker med sitt hjärta. Det är det som genomsyrar högerpolitiken, att se om sitt eget. Generellt sätt är det ju så att de med mest pengar i samhället röstar blått och vi andra röstar rött. Visst har dessa gränser suddats ut något men i det stora hela vill jag påstå att det är så. Då är det inte så konstigt att man vill öka klyftorna mellan att jobba och inte jobba. Självklart vill man ha mer i sin plånbok men frågan jag ställer mig är på vilken/vems bekostnad? Nu ska jag inte skriva om mer politik just nu. Har faktiskt inte tid att skriva mer just nu alls då jag ska iväg på ett möte. Ni som vill läsa mer om de partier som det faktiskt står om har ni länkarna här:

Vänsterpartiet
Kristdemokraterna
Miljöpartiet de gröna
Moderata samlingspartiet
Sveriges socialdemokratiska arbetareparti
Centerpartiet
Folkpartiet liberalerna
Sverigedemokraterna

vem vill du ska styra vårt land? Svaret ligger i dina händer

The truth is out there...

RSS 2.0