Het debatt

Här kommer den utlovade debatten mellan Jesper Odelberg(V) och David Lega(KD) som ägde rum den 23 augusti på Dalheimers Hus i Göteborg. Jag tänkte först skriva ut dialogen men insåg väldigt snabbt att en timma debatt blir mycket text så den uteblir.


Idag träffade jag Carro när jag var på väg hemåt efter att ha kört runt "hela" Kristianstad, ca 1,3 mil enligt eniro. En mer "inuti-vacker" person finns nog inte på denna jord. Hon ska flytta med sin pojkvän hit till Kristianstad vilket betyder att det underlättar för att ses lite oftare än innan(läs: Inte bara på banken).

Kommer Jesper Odelberg eller David Lega jubla efter valet? Kommer jag och Carro träffas oftare och kanske till och med möta våra fobier/rädslor och simma runt i en bassäng på tivolibadet nån gång?

The  truth is out there...


Gott och blandat

Idag skulle jag varit på Furuboda på lekens dag och visat upp innebandy men igår när jag kom hem på kvällskvisten så kände jag mig lite förkyld. Något som förvärrades under kvällen. Dock hade jag väl kunnat vara med idag men för att inte riskera nåt valde jag att avstå(Läs: för en gång skull lyssnar på min kropp)
På tal om kropp så skrev jag ju om kroppskomplex för ett tag sedan här i bloggen och nu har jag verkligen utmanat mig själv. Härliga Carro ska flytta till Kristianstad med sin pojkvän och vi båda pratade om att vi ville börja simma ?och vad passar då inte bättre än att bestämma en dag och tid att göra det tillsammans? Nu återstår det dock att se om det verkligen blir av eller om vi båda(mest troligt jag) får kalla fötter.

Sin vän- bekantskapskrets förändras verkligen hela tiden på gott och ont. När jag flyttade hit trodde jag att jag aldrig skulle tappa kontakten med Sandra Brorson. Är det en person jag kan säga är orsaken till att jag flyttade hit så är det hon. Hon är också den jag ska tacka för den bekantskapskrets som blev min grund att stå på här i Kristianstad. Genom henne träffade jag helt underbara människor. Dock inte en ända som jag har kontakt med fortfarande.  För några dagar sedan på Fantasi(notera) träffade jag av en slump Erica och Linn. Två personer jag inte träffat på år. Vi som hade väldigt mycket att prata om då för några år sedan hade INGET gemensamt att prata om och det blev bara väldigt krystat. Är väl egentligen inte så konstigt då vi hade högskolan som gemensamt för några år sedan och nu har vi inget gemensamt längre, men ändå. Drar direkt en parallell mellan Erica och Carro. Den sistnämnda och jag har inte pratat på mycket länge men kunde relativt enkelt plocka upp tråden. Det kändes från mitt håll inte alls krystat som mötet med Erica och Linn.

Då jag är övertygad om att det allra mesta händer av en orsak så måste det finnas en just en sådan till att jag inte längre har kontakten med bland annat dessa underbara människor.  Så respekterad och omtyckt för att jag är jag och inte "han i rullstol" har jag aldrig upplevt som under denna tid då dessa människor fanns i mitt liv.

I
Det jag tar med mig av denna tid är en kraftigt stärkt självkänsla. Kanske var det det som var syftet med dessa människor som skulle passera mitt liv. I så fall har jag lärt mig läxan men fy FAN vad ont det gör att att tänka på att den ljuva tiden är förbi. Men det är väl det livet handlar om?

The truth is out there...


FP vs. MP

Igår kväll var jag och bevittnade en debatt mellan Christer Nylander(FP) och Gustav Fridolin(MP). Huvudämnet för kvällen var ungdomsarbetslösheten. Detta är inget som rör mig personligen då den övre ålder för att hamna i denna kategorin är 26 år. Men då jag vill rösta på ett parti/block som jag tror främjar de flesta så är även denna frågan viktig.

På ett sätt anser jag att Christer Nylander vann debatten. Han hade fler "punchlines", presenterade mer siffror(fakta) och framför allt svarade lite mer rakt/kortare på frågorna. Men det är väl ingen överraskning att jag anser att det som Christer Nylander presenterade inte kommer att gynna de som redan nu har det svårare i samhället. Jag tror inte att en politik som gynnar tex Mcdonalds, Maxi, willys och MAX som förvisso ger många unga jobb är den rätta utan ger mer möjligheter för mindre företag att kunna anställa personer. Vilken politik som än drivs så kommer inte ovanstående företag att hotas av konkurs men det hänger väldigt mycket på vilken politik som förs för de mindre företagen. Därför tror jag att en rödgrön regering är den bästa. Jag tror inte heller på de så kallade "elitklasser" som den nuvarande regeringen vill införa, åtminstone inte ännu. Längstanivån i skolorna ska höjas och det anser jag att man gör med fler lärare. Lärartätheten här minskat väldigt mycket i landet. Speciellt alarmerande är att det minskat kraftigt på SFI.

Många lärare fick sparken på grund av den ekonomiska kris vi nu börjar se ett slut på. Varför det går färre elever i skolan på grund av krisen har jag inte fått ihop. Varför inte en del av dessa lärare(de behöriga) som sparkades nu har får tillbaka sina jobb förstår jag inte heller. Det ska antagligen införas betyg redan från 6:e klass vilket jag tycker är bra. De elever som halkar efter tas snabbare upp och får extra hjälp tidigare. Mer ansvar läggs på färre antal lärare. SFI-utbildningen blir sämre(pga av lärartätheten jag nämnde tidigare). Dessutom ska "elitklasser" införas. De som redan har det svårt kommer att få det ännu svårare och de som klarar sig mycket bra i skolan ska få gå i en "elitklass". Det krävs inte mycket intelligens för att se att klyftorna ökar. Gränsen mellan de elever som klarar sig mycket bra i skolan och de som behöver extra stöd ökas. Vad händer med utanförskap, mobbning och miljön i skolorna då? Ska vi ha vissa "elitskolor" och andra "vanliga" skolor. Vad händer med dem som faktiskt klarar skolan i de "vanliga" skolorna. Ska ett "VG"-betyg på en "elitskola" väga tyngre än ett VG på en "vanlig" skola. Ska en elev som kämpat många många timmar för att få ett VG anses vara mindre värt än den som inte behövt lika många timmar på sig att plugga till ett VG? Detta ökar samhällsklyftorna anser jag och jag vill INTE ha ett sådant samhälle. Därför röstar jag rödgrönt Söndagen den 19 september. Det är ett mycket viktigt val. Ska alliansen få fortsätta med sin politik eller är det den rödgröna som vinner i längden. Kommer SD in i riksdagen? allt detta finns i våra egna händer. Din röst är viktig för hur det kommer att bli

The truth is out there

Fler ICA-Jerry åt folket?

Idag har varit en mycket intressant dag. Det började redan för några dagar sedan när Dennis fick ett samtal när vi satt på fenix(för ovanlighetens skull). Tydligen skulle vår sittande socialminister Göran Hägglund(KD) besöka en av riksgymnasiets elevhem för att främst höra elevernas åsikter om hur det är att studera via ett riksgymnasium.
Dennis som varit elev kunde ge sin syn på hur livet efter gymnasiet är och jag jag gled in på ett bananskal mer eller mindre. Inte kan man tacka nej att få träffa en sittande minister. Dessutom den andra sittande socialministern jag träffar då jag träffade Lars Engqvist 2004 och en före detta socialminister Bengt Lindqvist(1985-1991).

Politik ligger mig ganska varmt om hjärtat. Nu är det så att Kristdemokraterna står väldigt långt till höger, enligt mig det parti som står längst till höger av de riksdagspartier som finns nu. Min politiska åsikt är nästintill så långt till vänster man kan komma. Det är en bra utgångspunkt till diskussion.

På plats fanns personal från elevhemmet, 4 stycken elever som går där, representanter på lokalnivå från Kristdemokraterna, rektorer och då Dennis och jag. Det blev en mycket intressant diskussion. Inga direkta löften(men vem hade trott det). Ett "löfte" gavs dock, ICA har öppnat dörren för att anställa 1000 personer med något slags funktionshinder. Även MAX har en policy om liknande. Kristdemokraterna ser därför att det borde kunna ordna 10.000 jobbtillfällen på statlig, landstings och kommunal nivå. Nån tanke på HUR detta ska gå till mer än att hänvisa till ICA och MAX om hur bra de är fick man inget svar på. Jag tror det krävs mer än att hänvisa. En "morot" bör nog ges, tex genom nån slags bonus för de företag som väljer att anställa personer med en funktionsnedsättning. Jag nämnde en ekonomisk bonus vilket Hägglund verkade "ta med sig". Jag tror eller ska jag säga hoppas att han faktiskt fick en lite tankeställare om att det är inte så enkelt som att säga kan ICA kan vi. Eller är det jag som misstror Sveriges företagare? Det återstår att se.

Det som ligger mig allra närmast just nu är prioriteringen att få ett jobb. Det finns så kallade "jobbcoacher" som är specialiserade på just personer med funktionshinder, våra rättigheter och skyldigheter. Detta är extremt bra om man inte har haft en längre sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa. Då faller man in i ett annat fack och har helt plötsligt inte rätt till dessa coacher med specialkompetens som jag skulle behöva. I de fack jag hamnat nu utgår man från min psykiska hälsa och det är ju bra för dem som har en bestående psykisk ohälsa. Det har inte jag, enligt min läkare ska jag kanske börja trappa ner på min medicin med mål att en gång i framtiden helt slippa den. Mitt "hinder" på arbetsmarknaden är min funktionsnedsättning och inte min psykiska hälsa. Detta var nt jag tog upp med Hägglund och det är en sak jag är övertygad om att han kommer att kontrollera om det verkligen är så eller om jag eventuellt missuppfattat situationen. Jag kommer att följa upp detta med kontakt med Hägglund (eller mer troligt hans pressekreterare). Detta är en fråga jag ska få klarhet i hur det ligger till, om min information stämmer eller om det finns "kryphål"/tolkningar för den information jag fick(om den nu är korrekt) är ju helt upp åt väggarna tokig, Hägglund höll med. Kan jag få till en ändring av lagen? Troligtvis inte. En kan inte göra allt men alla kan göra något. Efter valet ska jag engagera mig mer politiskt och då mycket troligt i Socialdemokraterna

Nu över till något helt annat. Före detta spelare hotar KDFF med tingsrätten på grund av de frysta löner jag skrev om sist i bloggen. Detta kommer bli en följetong vi inte sett sista ordet i på mycket länge. Nu handlar det om två månadslöner september-09 och oktober-09 som enligt KDFF kommer att betalas ut först i början på nästa år, alltså 2011. Det handlar om 8 spelares löner enligt Kristianstadsbladet. Jag kan säga att jag tyckte det var lite konstigt att det kom på tal just nu och en aningens småaktigt att "gnälla" om två månadslöner för snart ett år sedan. Dock ska rätt vara rätt, man jobbar inte utan lön och har man jobbat ska man få betalt för de man jobbat.

Idag fick jag dock lite mer information av en person med mycket god insyn i klubben, denna källa litar jag på till 100% men låter personen i fråga vara anonym. Källan berättar att staben runt spelarna varav vissa kommit in ganska sent har fått sin lön utbetald. Källan berättar också att en damallsvensk spelarlön ligger på mellan 10.000-15.000 Kr. I KDFF är lönerna runt 10.000-13.000 Kr. Jag vågar påstå att lönerna som betalats ut till staben runt omkring överstiger 13.000 Kr. Att man valt att betala ut dessa och inte spelarlöner är för mig en stor gåta. "Man tar inte oss spelare på allvar" för att citera en spelare som Kristianstadsbladet har pratat med och jag kan inte göra annat än att hålla med. Att det behöver dras till Tingsrätten skadar klubbens anseende avsevärt men jag tror tyvärr att det behövs en rejäl näsbränna för att de som bestämmer ska vakna och inse att det blir väldigt lite fotboll som spelas på Vilans IP utan spelare.

To Be Continued
The truth is out thereStrejk

Den 6 augusti skrev Kristianstadsbladet att spelare och vissa ledare gått ut i strejk på grund av uteblivna löner sedan en mycket lång tid tillbaka. För ganska precis ett år sedan, september för att vara exakt frös spelarnas löner. Då valde spelarna att trott utebliven lön fortsätta arbeta, alltså träna och spela matcher. Men nånstans måste man dra en gräns och jag stödjer till 100% den strejk som blev. Då det som i alla andra damfotbollslag finns utländska spelare som inte har sina nära och kära till hands så är det inte så konstigt att spelarna söker nya klubbar.

Nu började åtminstone jag att hålla andan. Skulle vi förlora några spelare på detta sätt IGEN. Sofie Persson min personliga favorit i KDFF flyttade till Tyresö i ett i mitt tycke tidigt skede av den ekonomiska krisen. Nu visar det säg att hon gjorde helt rätt anser jag. Sportchef Ulf berglund har förståelse för spelarna och ledarna som strejkar, ett ganska klassiskt uttalande. Visst han har säkert förståelse men det ger inte mer klirr i kassan för det.

Strejken kunde lösas med hjälp av en "Hemlig finansiär" efter några dagar och detta betyder bland annat att spelarna ska få sina löner och spelarna stannar kvar åtminstone vad jag vet nu i skrivande stund. Lagkapten Moberg och Tränaren "Betan" berättar sin syn på strejken och situationen i klubben efter att den mest akuta ekonomiska   situationen lösts.

Ganska speciellt men också mycket roligt kändes det att första matchen efter uppehållet och strejken var mot just Tyresö FF. Laddad till max att fotbollen äntligen drog igång igen och att se Sofie Persson äntrade jag Vilans IP strax före matchstart. Kan inte skylla allt på turbulensen som varit i klubben men nog var spelarna påverkade så insatsen idag kan vi snabbt lägga bakom oss. Dock var det starka insatser från Sofie Andersson och Guðný Björk Óðinsdóttir som vanligt vill jag påstå. Det är två spelare som mer eller mindre alltid levererat. Lagkapten Moberg är en spelare som jag haft lite svårt för och kanske fått lite oförtjänt (mycket) kritik av mig. Sedan en tid tillbaka ser jag på henne med nya glasögon och har sett vilken lysande spelare hon är. Idag visade hon en glöd som jag vill se i en lagkapten. Inte för att hon INTE gjort det tidigare men idag tittade jag lite extra på just det.

Att Guðný Björk Óðinsdóttir blev matchens lirare för KDFF var lika självklar som segersiffrorna till Tyresö. Att den enligt mig mycket gnälliga Elaine Moura blev matchens lirare för Tyresö tyckte jag var helt fel. Självklart skulle Sofie Persson blivit det..... Nej jag har väl inte sagt att hon va min personliga favorit när hon spelade i KDFF? *visslar*

Nu återstår att se om KDFF kan få en stabil ekonomi så de slipper bli tvångsnedflyttade.

The truth is out there...


Min kloka syster

skriver i en kommentar till mitt förra inlägg något jag egentligen vet, något jag säger till alla andra men inte lyssnar på själv att det är insidan som räknas. Hon skriver mer och vill ni läsa det så finns det under kommentarer i det förra inlägget men kortfattat är det att insidan räknas.

Gud skapade oss olika både på insidan och utsidan så varför skulle jag egentligen skämmas för mina smala ben? Skäms gör jag väl inte utan mest tänker på vad andra tycker och tänker. Ja, det är sanningen tyvärr.

Idag har jag dock tagit beslutet att jag ska införskaffa mig ett par shorts och sandaler. Det blir nog till nästa år för det känns inte lönt att göra det nu. Kanske till och med ett par badbyxor? Det är ju snart dags för innebandysäsong och simning är en mycket bra träning att komplettera med.  Man ska naturligtvis inte utsätta sig för obehagliga situationer i onödan men det är nåt jag verkligen vill, att kunna bada i en simhall.
Minns så väl på C4-lägret då vi var i tivolibadet hur jag verkligen ville vara där med barnen i poolen. Nu blev det en ganska bra fördelning av ledare på och i bassängen förvisso men oj vad jag ville vara med I bassängen. Jag blev visserligen minst lika blöt som om jag hade badat. Det är ett under att jag inte hamnade i bassängen. med tanke på hur blöt jag blev ändå hade det inte spelat nån roll.

Det var värst vad jag fokuserar mycket tid till mina ben och fötter. Det är ju ganska självklart att jag har smala ben när jag inte har muskler tillräckligt för att gå på dem. Bryter man tex en arm så försvagas ju den på de veckor man har gipset.

Nej nu ska jag FÖRSÖKA fokusera på nåt annat så jag kanske har kvar nån läsare till nästa gång jag skriver.

Dennis fyller år idag. Han hade sin "bjudning" på fenix(suprise!!!). När man går på bjudning brukar allt vara färdigt att servera när gästerna kommer men inte på Dennis födelsedag inte, han ska alltid va så speciell;-) På plats fanns en konditor som gjorde en prinsesstårta och en tårta med mörk choklad. Blev bara att jag åt en bit av prinsesstårtan men chokladtårtan var säkert precis lika god. Glömde att testa att göra en marsipanros som det fanns möjlighet att göra. Men det får komma en annan gång. Kanske på min födelsedag(om jag nu får för mig att fira den nästa år)

The truth is out there...


Att vara deprimerad är inget tecken på svaghet, det är ett tecken på att man försökt vara stark för länge.

Ni som läser min blogg(Inte alls många enligt statistiken) kan väl vara så snälla och lämna en liten kommentar på bloggen ej facebook så jag vet vilka som tittar in här då och då. Nina du hade/har nog rätt när du taggade mig i det där fotot för ett tag sedan på facebook;-)

Vad ska man skriva om? Ska man(läs:jag) skriva om nåt som ger många besökare eller ska man skriva om saker som rör en själv?

Dagens outfit är....Haha nej någon modefreak är jag inte men tydligen är folk intresserade av vad andra har på sig, se bara på hon blonda bella. Hon har ju lyckats rätt bra med sin blogg.

Nej jag väljer att blogga om mitt "tråkiga" liv. Jag lever inget tråkigt liv men det är nog tråkigt att läsa om(prove me wrong?) eller är det så att jag skriver på ett tråkigt vis? Det sista kan jag svara på själv. Svaret är nej, jag skriver ganska så bra(har jag hört)

Nu går jag dock i samma fälla som jag gör hela tiden, jag ursäktar mig. Den som gjorde mig uppmärksam på detta var Caroline Roth a.k.a Härliga Carro. Jag ska inte fundera så mycket utan skriva det jag vill skriva om och skita i vad andra tycker om det jag skriver.

Dagens ämne får bli fixering av utseende. Är jag utseendefixerad? Nej..och ja. Det handlar i grund och botten om självkänsla antar jag. Det handlar inte om mitt utseende i stort, vilket jag idag är ganska nöjd med utan mer specifikt vissa kroppsdelar, ben och fötter närmare bestämt. Det är ett problem som bara finns hos mig själv. Det är ingen annan i min omgivning som antagligen skulle reagera. Andra vänner i samma situation som jag (med funktionsnedsättning) har obehindrat på sig sandaler, shorts, kjolar, klänningar och ibland även barfota. Så varför skulle inte jag kunna det också? Självklart kan jag det men det har blivit en så stor tröskel/spärr som bara har växt med åren. Jag får ta Härliga Carros exempel och utmana mig själv. Har man hisskräck ska man åka hiss när tillfälle ges(som tur är har jag inte hisskräck), är man extremt höjdrädd ska man hoppa fallskärm(Tur att jag inte har höjdskräck heller *visslar*).

Detta är extremt handikappande, för ja det är en väldigt stor skillnad på att vara funktionshindrad och att vara handikappad. Jag har alltid ett funktionshinder men är sällan handikappad. Det ämnet är rätt uttjatat så det ska jag inte gå in på närmare denna gången. Detta handikapp har gjort att jag inte varit på en strand på Gud vet hur länge, samma sak med simhall. Nu gillar jag inte att bada i havet så stranden är inte så väldigt lockande. Men man kan ju vara på en strand och sola(läs: titta på tjejer). Detta får bli mitt projekt till "Beach 2011".

Tänkte att jag skulle utmana mig själv genom att lägga ut bilder på mina fötter och benen men någon nakenchock ska jag inte bjuda på idag. När jag nästa sommar ska köpa ett par sandaler så blir det i storlek 34-35. Se jag har redan utmanat mig själv, sedan får jag se hur mycket verkligheten det blir av det.

Visst har det varit roligt att läsa om fötter?:-D

Gud har skapat oss olika och det ska vi vara väldigt stolta över. Om jag nu har smala ben och små fötter så är det väl inte mitt problem om någon annan stör sig på det. Det är väl deras problem, inte mitt?

Kommer jag nånsin att utsätta mina fötter och ben för nakenchock?

The truth is out there...

All reklam, alla bilder som får oss att tro
Att måste ändra sig.
En tydlig bild, ett idiotiskt ideal,
Snälla ta inte åt dej
Du är det vackraste jag vet
Du är underbar precis som du är
Du det är ingen hemlighet
Jag vill ha dej precis som du är
Lova mig att du alltid ser förbi
Vad dom vill att du ska se
Stå emot, låt dom inte sänka dej
Snälla sluta aldrig le
Du är det vackraste jag vet
Du är underbar precis som du är
Du det är ingen hemlighet
Jag vill ha dej precis om du är
Låt ingen någonsin ändra dej
Du duger som du är
Du är mycket bättre, mycket bättre än dom där
Precis som du är
Du är det vackraste jag vet
Du är underbar precis som du är
Du lova ändra ingenting
Jag vill ha dig precis som du är
Precis som du är

Och nu blir det reklam

Attention please!!!

Som ni vet ni som följt min tidigare blogg och/eller ni som känner mig så har jag en depression och medicinerar för att depressionen ska hållas i schack. Det är inget jag (längre) döljer för att jag inte (längre) skäms för det.

Det finns ett mönster som jag nu på senare år har upptäckt att när en årstid övergår till en annan har jag en downperiod på några veckor. Att man har det när hösten och vintern kommer är det inte många som tycker är konstigt men det förekommer även alltså mellan samtliga årstider. Nu kanske några av er runkar på näsan och tycker detta bara är tramsigt, att man ska "rycka upp sig" och ja jag ger er delvis rätt. Fram tills för några år sedan hade jag själv den uppfattningen att det är bara att "rycka upp sig" att man av någon outgrundlig anledning VILLE må dåligt och att allt va psykologiskt, allt satt i personens huvud. Vissa dagar handlar det "bara" om att rycka tag i sig själv och anstränga sig lite extra. Men när man drabbas av en depression är det en annan sak.
I början på -06 separerade jag och min dåvarande sambo efter ca 7 års förhållande. Ett förhållande som jag nu med facit i hand kan se tillbaka på som ett ganska destruktivt förhållande, i alla fall den sista tiden. Separationen var som alla separationer jobbiga men var faktiskt såhär i efterhand väldigt bra för oss båda.

Jag började på många områden må bra igen (och detsamma var det alldeles säkert för min sambo). En stor dröm kunde samtidigt slå in, inte på grund av att vi separerade utan mer för att jag läst upp mina betyg och kunde nu söka till den socionom utbildning jag länge velat komma in på.  Jag började som sagt att må mycket bättre igen, bättre än jag gjort på mycket länge. Jag ville göra nåt nytt, göra nåt helt tokigt egentligen(tokigt delvis därför jag sitter i rullstol). Jag sökte mig bort från Göteborg, bort från min lägenhet och till "lilla" Kristianstad och en studentkorridor(rum) på 20 kvm. Här träffade jag väldigt snabbt nya vänner och vänskapskretsen blev snabbt mycket stor. Utbildningen rullade på, jag klarade uppgifterna/tentorna och jag trivdes med ALLT. Dock varade detta inte så länge. Men vad va det egentligen som hände? Hände nåt? Det är här frågorna slutar att få svar. Jag hade ingen anledning att bli deprimerad, jag hade ingen som helst anledning att rent fysiskt inte ens orka komma upp ur sängen. Visst kan jag se vissa faktorer som kunde leda till detta men om man jämför med den bergodalbana min uppväxt varit så borde detta vara en fis i rymden.

Som jag nämnde tidigare hade jag den uppfattningen att det var bara att ta i lite extra att "rycka upp sig" och jag lyckades hålla masken utåt ytterligare en tid tills även den fallerade med dunder och brak. Något som antagligen förvånade de flesta, "glada och positiva Johan" kan väl inte må så dåligt? Att hålla upp en "fin fasad" är nåt jag fått lära mig sedan jag var mycket ung och blivit mycket bra på. Men antagligen var det en gräns jag nådde, en gräns alla har som är helt individuell vart den går.

Detta har gjort att jag ser ganska ödmjukt på livet idag. Det finns bara en väg att rulla och det är framåt och uppåt och idag ser jag fram emot morgondagen.

The truth is out there 

Jag vet att denna är gammal men den är så otroligt rolig

Vem är du vem är jag?

Idag har jag tagit på mig mitt relativt nyinköpta skärp så nu ska jag se om jag får ihop ett inlägg idag. Det var några dagar sedan sist.

Nu börjar det dra ihop sig till att starta innebandysäsongen(träningen) igen. Det märktes tydligt då Johan Karlsson hade hittat ut ur sitt gömställe som han gömt sig på hela sommaren och även han hittat till Fenix(kors i taket). Sen att det beror på att han har haft fullt upp med jobb och sedan tyvärr varit sjuk en tid så han inte har kunnat sitta med oss "slöfockar" dagarna igenom på fenix talar vi tyst om. Lite elak får man ju vara eller hur Rebecca?;-)

Det verkar som vi även tappar en av våra tränare för en tid framöver. Märta ska förhoppningsvis jobba ett tag som aupair i England. Ja, jag säger förhoppningsvis för HENNES skull. Inte för att jag själv varit på något sådant äventyr men jag vet med andra vänner att det varit en mycket givande tid och man har utvecklats väldigt mycket som person. För laget är det ju inte alls bra att vi tappar en tränare. Jag tvivlar inte ett dugg på att Hanna verkligen klarar av att vara ensam tränare men ja..vi får se helt enkelt hur den delen kommer att komma se ut. Ska bli mycket intressant då jag vet att det finns X antal personer som kommer att börja med oss. Vilka som eventuellt slutar vet jag inte men jag tror att det är fler som börjar än som slutar denna säsongen i alla fall.

Vad har hänt i sommar då? Förutom det självklara dagliga besöket på Fenix så har jag även börjat gå till knutpunkten på tisdagar och torsdagar igen efter ett ganska långt uppehåll. Några kvällar hemma hos Dennis har det blivit med mycket spelande, NHL 10, FIFA 10 och igår lite boxning med ljudeffekter som var lite väl magstarka.

Jag nämnde ju i mitt första inlägg om att vi har olika roller i livet. Inte roller som att vi spelar nån annan utan snarare "uppgifter" vi fått när vi föddes. Jag som troende är helt övertygad om att det finns en viktig uppgift för oss alla. Meningen med livet om ni så vill.

Jag tänkte inte här och nu gå in på vad min roll kan vara utan mer förutsättningar för att kunna göra det bästa av sitt liv. Länge länge trodde jag att ryggmärgsbråck endast var ett fysiskt handikapp. Som vi vet går all forskning framåt och man vet nu att så inte är fallet. Det finns många saker att ta upp men jag tänkte uppehålla mig vid de faktum att vi med ryggmärgsbråck har svårt att få tummen ur daimkrysset. Inte alltid men ganska så ofta. Jag vill verkligen inte ha det som en ursäkt då jag ibland kan fasta i denna "MMC-situation" som jag kallar den. Den ställer till mitt liv oerhört mycket i perioder och drabbar mina vänner också. De som själv har en funktionsnedsättning har oftast en förståelse då detta händer men jag har även vänner som inte har någon funktionsnedsättning(hör och häpna) och där kan det uppstå konflikter som är otroligt jobbiga. Hur förklarar man att det har med min funktionsnedsättning att göra utan att det låter som en dålig ursäkt? Beror det på hur jag förklarar eller beror det på hur "öppen" personen jag säger det till är? Hur förklarar man att det bara är i vissa situationer som det "händer" då det i andra är så att jag istället är väldigt drivande? Detta retar mig nåt otroligt att det är såhär. Vist är det lättare att dra på saker som man tycker är tråkiga eller jobbiga. Det är väl mänskligt?

Men när det gäller saker som jag brinner för. Ta tex innebandyn. Det finns situationer där det jag vill/ska göra bara fastnar i tankarna och aldrig blir praktik. Är man bara bekväm och tror att allt löser sig(läs: andra gör det istället)? Generellt kan det vara en del av svaret. Många ÄR bortskämda av oss med en funktionsnedsättning. Hur illa man än kan tycka om "tycka synd om"-syndromet så finns den kvar. Detta är något jag tänker på mycket och vill ändra på hos mig själv, det här med att inte få tummen ur. Är det möjligt eller är det så att jag får inse fakta att mitt ryggmärgsbråck ställer till det.

I bland annat cykelsporten har man om man är stjärnan så kallade hjälpryttare som ska se till att stjärnan får en så bra placering som möjligt. Hjälpryttarna ska inte placera sig bra, deras uppgift är att hjälpa nån annan att placera sig bra. Sköter hjälpryttaren denna uppgift bra kan han/hon bli en stjärna och få sina egna hjälpryttare. Är jag den ständiga hjälpryttaren som ska vara glad över att nån annan vinner och att stallet som teamet heter i cykelsporten blir framgångsrik eller kan jag på egen hand visa att jag är såpass duktig att jag kan bli stjärnan.

Innebandy är en lagsport och där är det enligt mig ingen bra lösning att ha EN stjärna. Det är inte heller PÅ planen som jag menar. Det är bland annat innebandyn och dess jobb runt om som vi behöver fler "stjärnor". Personer som gör ett tungt jobb i bakgrunden som sällan om ens nån gång syns om man inte vet vart man ska leta. Vi i laget saknar inte helt sådana personer, Nina Brodd är den som främst personifierar detta och gör det extremt bra. Det är inte heller bara i laget jag menar utan i sporten i stort.
Men nu är jag här igen, skriver en massa men blir det något gjort? varför blir det inget gjort? Är det nåt/nån som bromsar utvecklingen? Beror det enbart på min funktionsnedsättning och/eller beror det på självkänslan hos mig, det som jag kommer att benämna som mina Hjärnspöken?

Mer om detta en annan dag
The truth is out there