Tysta ner eller bemöta?

Det är den stora frågan som många har på sina läppar och det handlar naturligtvis om Sverigedemokraterna. En annan sak som flitig diskuteras( i media i alla fall) är om det krävs nyval eller inte. Som vanligt ser jag två sidor av mynten som heter: Nyval?. En minoritetsregering som det just nu pekar på att det blir/är har det varit i många år i Sverige. Majoritetsregering är faktiskt väldigt ovanligt i Sverige. Under endast 4 mandatperioder (16 år) sedan 1971 har vi haft majoritetsregering både under borgerligt som socialistiskt styre. Så varför pratas det om nyval nu? Min teori är att Sverigedemokraterna fick hela 5,7% i riksdagsvalet vilket motsvarar 20 mandat(stolar) i riksdagen. Ska man utlysa nyval på grund av att vi fått en främlingsfientligt parti i riksdagen? Är det verkligen demokrati?

Sverigedemokraterna tycks gilla en omvänd version av leken hela havet stormar för de skapar tomma stolar runt om i landet. SD är det parti som har mest avhoppare och det senaste måste ju vara det absolut mest komiska jag nånsin läst om SD tror jag. En ledamot i Gällivare hoppar av SD då han läst partiprogrammet(bättre sent än aldrig). Enligt honom själv var beslutet att ställa upp för SD citat: inte helt genomtänkt(No shit Sherlock). Jag kan ju tycka att det känns ganska självklart att läsa igenom partiprogrammet för de parti man tänkt företräda INNAN man blir inkryssad i kommunfullmäktige. Men jag kanske ställer för höga krav?

En annan skön lirare som företräder SD måste ju vara Levi Klausen.

Nu över till något mycket bättre. Att jag röstade på Socialdemokraterna förvånar väl ingen. Något jag dock gjorde för första gången var att personrösta i samtliga tre nivåer. På kommunalnivå kryssade jag Kristina Lindbåge. På landstingsnivå kryssade jag Ulrika Tollgren och på riksdagsnivå kryssade jag Qazim Hasanaj.

På tal om Ullrika Tollgren och val så hände några roliga saker på valvakan utav rena slumpen, eller är det slumpen? Redan på parkeringen utanför restaurang La Veni där valvakan ägde rum träffade jag Therese Sturesson Suran. Henne träffade jag för första gången också mer eller mindre av en slump när hon besökte valstugan med sin lilla bebis och hennes man Robert Suran. Jag hörde Unga sossar nämnas och där började vår kontakt. Min första kontakt med unga sossar hade jag genom Kristina Lindbåge och vem är det jag sätter mig bredvid på valvakan utan att först förstå att det var hon. Mitt emot mig satt ett äldre par som jag hade en mycket trevlig konversation med. Det visade sig att de var föräldrar till Ullrika Tollgren som jag kryssade på i landstingsvalet. Jag tyckte hur som helst att det var lite roligt.

Kommer det bli nyval eller extraval om vi ska vara politiskt korrekta?

Kommer SD få fler eller färre röster?

Kommer nåt av blocken få majoritet?

The truth is out there...

Kommentarer
Postat av: Caroline

Jag läste minsann psykologi med Kristina Lindbåge innan jag gick socionomprogrammet :)

I övrigt så var det jättetrevligt att träffa dig i lördags :) Jag kommer definitivt besöka Bånken oftare när jag väl flyttat för oj vad jag mådde bra av att vara där igen, jag hade verkligen saknat det :) Hoppas du inte var alltför trött dagen efter :)

2010-09-24 @ 07:08:33
URL: http://personligutveckling.blogg.se/
Postat av: Caroline

Det är nog längesen man kunde se äkta glädje i mina ögon. Eller så kanske jag inte ska säga, stundtals har man visst kunnat det men det har oftast varit något som tyngt mig, något som gjort mig ledsen. Så den lördagen var så skön, att umgås med MINA vänner och prioritera vad jag själv vill göra, så att säga. Det är något jag kan göra annars med naturligtvis men större delen av sommaren har jag prioriterat Anton och varit ett bihang i hans umgängeskrets och även om det är otroligt trevliga människor så är det inte samma sak. Jag har mest hållit låg profil, suttit tyst för mig själv i ett hörn och liksom inte levt riktigt. Men det kände jag att jag gjorde i lördags så det var otroligt upplyftande för det är längesen jag hade roligt på krogen, som du och jag pratade om när vi möttes på stan. Så nu längtar jag ÄNNU mer efter att flytta så jag kan göra sånt här oftare utan en massa projekt med bussar och så, som gör det hela mycket jobbigare :)Jisses, jag fattar inte heller hur du orkade :) Jag, ovan som jag är att vara uppe ända till halv tre, (haha, pensionärsvarning där) var jättetrött i söndags och tog mig en ordentlig sovmorgon :) Hade förvisso sovit för lite natten innan men hade nog varit trött i vilket fall :)Oj, nu blir jag generad, ska du köpa present till mig? :) Jag fyller år för 25:e gången så man kunde tänka sig att man borde vara van vid sådant vid detta laget, men det är jag inte. Jag vet inte vad det är som gör att jag inte vet hur jag ska hantera en sådan situation riktigt, men jag blir så himla tacksam och det är väl kanske just den känslan, att andra får mig att känna mig viktig, som är underbar och skrämmande på samma gång eftersom jag inte är van vid det även om jag borde. Haha, det är så roligt när jag skriver kommentarer just till dig för jag skulle kunna pladdra på i all oändlighet och så känner man inte överallt, direkt :) Men i vilket fall så tänkte jag nog, som jag brukar, gå ut någon kväll i anslutning till min födelsedag så du får naturligtvis veta om och när det blir något sådant :)

2010-09-24 @ 13:36:30
URL: http://personligutveckling.blogg.se/
Postat av: censur

Varför är det ok att diskutera skola, vård och omsorg men inte invandringen? Borde vi inte diskutera varför invandringen har blivit ett misslyckande jämfört med länder som Australien, England, Canada?

2010-09-24 @ 15:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0