Fler ICA-Jerry åt folket?

Idag har varit en mycket intressant dag. Det började redan för några dagar sedan när Dennis fick ett samtal när vi satt på fenix(för ovanlighetens skull). Tydligen skulle vår sittande socialminister Göran Hägglund(KD) besöka en av riksgymnasiets elevhem för att främst höra elevernas åsikter om hur det är att studera via ett riksgymnasium.
Dennis som varit elev kunde ge sin syn på hur livet efter gymnasiet är och jag jag gled in på ett bananskal mer eller mindre. Inte kan man tacka nej att få träffa en sittande minister. Dessutom den andra sittande socialministern jag träffar då jag träffade Lars Engqvist 2004 och en före detta socialminister Bengt Lindqvist(1985-1991).

Politik ligger mig ganska varmt om hjärtat. Nu är det så att Kristdemokraterna står väldigt långt till höger, enligt mig det parti som står längst till höger av de riksdagspartier som finns nu. Min politiska åsikt är nästintill så långt till vänster man kan komma. Det är en bra utgångspunkt till diskussion.

På plats fanns personal från elevhemmet, 4 stycken elever som går där, representanter på lokalnivå från Kristdemokraterna, rektorer och då Dennis och jag. Det blev en mycket intressant diskussion. Inga direkta löften(men vem hade trott det). Ett "löfte" gavs dock, ICA har öppnat dörren för att anställa 1000 personer med något slags funktionshinder. Även MAX har en policy om liknande. Kristdemokraterna ser därför att det borde kunna ordna 10.000 jobbtillfällen på statlig, landstings och kommunal nivå. Nån tanke på HUR detta ska gå till mer än att hänvisa till ICA och MAX om hur bra de är fick man inget svar på. Jag tror det krävs mer än att hänvisa. En "morot" bör nog ges, tex genom nån slags bonus för de företag som väljer att anställa personer med en funktionsnedsättning. Jag nämnde en ekonomisk bonus vilket Hägglund verkade "ta med sig". Jag tror eller ska jag säga hoppas att han faktiskt fick en lite tankeställare om att det är inte så enkelt som att säga kan ICA kan vi. Eller är det jag som misstror Sveriges företagare? Det återstår att se.

Det som ligger mig allra närmast just nu är prioriteringen att få ett jobb. Det finns så kallade "jobbcoacher" som är specialiserade på just personer med funktionshinder, våra rättigheter och skyldigheter. Detta är extremt bra om man inte har haft en längre sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa. Då faller man in i ett annat fack och har helt plötsligt inte rätt till dessa coacher med specialkompetens som jag skulle behöva. I de fack jag hamnat nu utgår man från min psykiska hälsa och det är ju bra för dem som har en bestående psykisk ohälsa. Det har inte jag, enligt min läkare ska jag kanske börja trappa ner på min medicin med mål att en gång i framtiden helt slippa den. Mitt "hinder" på arbetsmarknaden är min funktionsnedsättning och inte min psykiska hälsa. Detta var nt jag tog upp med Hägglund och det är en sak jag är övertygad om att han kommer att kontrollera om det verkligen är så eller om jag eventuellt missuppfattat situationen. Jag kommer att följa upp detta med kontakt med Hägglund (eller mer troligt hans pressekreterare). Detta är en fråga jag ska få klarhet i hur det ligger till, om min information stämmer eller om det finns "kryphål"/tolkningar för den information jag fick(om den nu är korrekt) är ju helt upp åt väggarna tokig, Hägglund höll med. Kan jag få till en ändring av lagen? Troligtvis inte. En kan inte göra allt men alla kan göra något. Efter valet ska jag engagera mig mer politiskt och då mycket troligt i Socialdemokraterna

Nu över till något helt annat. Före detta spelare hotar KDFF med tingsrätten på grund av de frysta löner jag skrev om sist i bloggen. Detta kommer bli en följetong vi inte sett sista ordet i på mycket länge. Nu handlar det om två månadslöner september-09 och oktober-09 som enligt KDFF kommer att betalas ut först i början på nästa år, alltså 2011. Det handlar om 8 spelares löner enligt Kristianstadsbladet. Jag kan säga att jag tyckte det var lite konstigt att det kom på tal just nu och en aningens småaktigt att "gnälla" om två månadslöner för snart ett år sedan. Dock ska rätt vara rätt, man jobbar inte utan lön och har man jobbat ska man få betalt för de man jobbat.

Idag fick jag dock lite mer information av en person med mycket god insyn i klubben, denna källa litar jag på till 100% men låter personen i fråga vara anonym. Källan berättar att staben runt spelarna varav vissa kommit in ganska sent har fått sin lön utbetald. Källan berättar också att en damallsvensk spelarlön ligger på mellan 10.000-15.000 Kr. I KDFF är lönerna runt 10.000-13.000 Kr. Jag vågar påstå att lönerna som betalats ut till staben runt omkring överstiger 13.000 Kr. Att man valt att betala ut dessa och inte spelarlöner är för mig en stor gåta. "Man tar inte oss spelare på allvar" för att citera en spelare som Kristianstadsbladet har pratat med och jag kan inte göra annat än att hålla med. Att det behöver dras till Tingsrätten skadar klubbens anseende avsevärt men jag tror tyvärr att det behövs en rejäl näsbränna för att de som bestämmer ska vakna och inse att det blir väldigt lite fotboll som spelas på Vilans IP utan spelare.

To Be Continued
The truth is out thereKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0